To są tylko wycinki, tam gdzieś jest cała w odcinkach.
Co ciekawsze na filmiku Antiqus śmiga w fiolecie.
"W dobrych zawodach wystąpiłem, bieg ukończyłem, wiary ustrzegłem."
(2 Tm 4,7)
Cały temat jest właśnie o niej... A o co konkretnie chodzi?IPiero napisał(a):jak wygląda Msza w formie nadzwyczajnej?
IPiero napisał(a):mateusz72 napisał(a):Mogą na ten przykład odprawiać Mszę w formie nadzwyczajnej.
jak wygląda Msza w formie nadzwyczajnej?
sory że pytam o coś co dla większości na forum jest oczywiste ale uznaję że jak czegoś nie wiem to trzeba pytać a nie udawać że się wie
Jest taka podobna tabelka, tyle że jeszcze z rytem Cranmera...mateusz72 napisał(a):Tutaj masz porównanie Mszy w formie nadzwyczajnej i tej w formie zwyczajnej (czyli odprawianej "zwykle" w kościele): http://www.tradycja.koc.pl/porownanie.htm
Belteszassar napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=yqMY3whTeqo
To są tylko wycinki, tam gdzieś jest cała w odcinkach.
...bo jest ceremoniarzem...Belteszassar napisał(a):Co ciekawsze na filmiku Antiqus śmiga w fiolecie.
Ale śmieszne. Cha, cha.LiturgioPasjo napisał(a):Ten w piusce![]()
![]()
"W dobrych zawodach wystąpiłem, bieg ukończyłem, wiary ustrzegłem."
(2 Tm 4,7)
Caesar napisał(a):OWMR mówi, że wszyscy klękają - nie ma wyszczególnienia, że insygniarze nie klękają, zatem klękają wszyscy.
Caesar napisał(a):Do tych wszystkich przepisów warto odnieść się do starej Mszy, ponieważ do nowej to nic tak na prawdę nie wiadomo i bałagan jest jak i w innych dziedzinach.
Mszy na kanon klękają wszyscy
Pomiędzy końcem prefacji, a "Per omnia saecula saeculorum". I bez offtopa.MrBeen napisał(a):Tylko kiedy to jest...??? (jak nic nie slychac?)![]()
Leszek napisał(a):Pomiędzy końcem prefacji, a "Per omnia saecula saeculorum". I bez offtopa.MrBeen napisał(a):Tylko kiedy to jest...??? (jak nic nie slychac?)![]()
Caesar napisał(a):MrBeen napisał(a):Tylko kiedy to jest...??? (jak nic nie slychac?)
Modlitwy In spiritu humilitatis w NOM tez nie słychać, a ministranci wiedzą kiedy do lavabo podejść
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości